Volejte: +420 776 633 351

Objednávky nad 2 000 Kč mají u nás poštovné ZDARMA!

Vanilkový receptář

buchticky_s_kremem

Nadýchané buchtičky s vanilkovým krémem a ovocem

Voňavé, nadýchané buchtičky zalité hedvábně jemným vanilkovým krémem z pravé vanilky – přesně tak, jak si je pamatujete z dětství. Tento tradiční český recept nikdy nezklame a voní po domově, po neděli a po poctivé kuchyni. Není na co čekat… jdeme na to! | 1 porce | 60 minut | Nadýchané buchtičky s vanilkovým krémem […]

Cupcakes s vanilkovým krémem a dýňovým pyré

Díky voňavé kombinaci pravé vanilky, skořice, zázvoru a muškátového oříšku mají tyto halloweenské dýňové cupcakes naprosto okouzlující chuť a krásnou podzimní vůni. Dýňové pyré těstu dodá vláčnost a zároveň umožní použít méně tuku. A aby toho nebylo málo, špetku dýňového pyré najdete tentokrát i ve vanilkovém krému. | 12 porcí | 60 minut | Ingredience […]

croissant

Máslové croissanty s vanilkovým pudinkem

V minulém receptu jsme si ukázali, jak snadné je připravit domácí vanilkový pudink. Dnes si ukážeme, jak z něj udělat naprosto luxusní dezert – domácí máslové croissanty plněné vanilkovým krémem. Příprava zabere více času, ale výsledek rozhodně stojí za to. | 16 porcí | 180 minut + 1 den chlazení a kynutí | Ingredience 50 […]

Domácí vanilkový pudink

Zapomeňte na pudinky v prášku plné zbytečných přísad. Pojďme si společně připravit domácí vanilkový pudink z kvalitní smetany a pravého vanilkového lusku Bourbon. Příprava vám nezabere o moc více času než u běžného pudinku z pytlíku, ale chuťový rozdíl je obrovský. Tento domácí vanilkový pudink je bez lepku, protože k zahuštění používáme kukuřičný škrob – […]

Vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem

Tyto vanilkové cupcakes jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu a zvládne je opravdu každý. Jsou krásně nadýchané, mají jemnou chuť po pravém vanilkovém lusku Bourbon a doplňuje je krém, který je pevný, stabilní a skvěle drží zdobení. Cupcakes však doporučujeme podávat co nejdříve – jako většina piškotových dezertů mohou po 1–2 dnech začít mírně vysychat. | […]

bile_tecky_na_lusku

Bílé tečky na vanilkovém lusku. Jde o plíseň?

Objevili jste na svém vanilkovém lusku bílé tečky nebo jemné krystalky a napadlo vás, že jde o plíseň? Ve většině případů je to přesně naopak – bílé podlouhlé krystalky jsou vanilin, tedy přírodní aromatická látka, která je zodpovědná za vůni a chuť vanilky. V tomto článku si vysvětlíme, kdy je lusk v pořádku a kdy […]

lusky_folie

Jak správně skladovat vanilkové lusky

Aby vanilkové lusky zůstaly plné chuti a vůně klidně i rok a déle, stačí jim správná péče a vhodný způsob skladování. V tomto článku najdete tři ověřené metody, díky kterým si pravá vanilka uchová své aroma co nejdéle. Jak správně skladovat vanilkové lusky Vanilkové lusky by měly být uloženy v suchu, temnu a při pokojové […]

jak_zpracovat_lusk

Naučte se správně zpracovat vanilkový lusk

Pokud se s vanilkovými lusky setkáváte poprvé, je důležité vědět, jak je správně zpracovat. V tomto článku najdete jednoduchý a ověřený postup, díky kterému z lusku získáte maximum chuti i vůně. Správné zpracování je klíčem k tomu, aby byla vaše pravá vanilka využita naplno a neztratila své aroma. Jak rychle a správně zpracovat vanilkový lusk […]

Možnost osobního odběru
Téměř 6000 výdejních míst
Odesíláme také do zahraničí
100% bezpečné platby