Volejte: +420 776 633 351

Poštovné zdarma při objednávce nad 1 500 Kč

Vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem

Upéct tyto vanilkové cupcakes je opravdu snadné a s receptem si poradí opravdu každý. Vanilkový krém je navíc naprostá dokonalost a pracuje se s ním opravdu skvěle, neboť díky své konzistenci udrží téměř jakoukoli ozdobu. Mějte však na paměti, že cupcakes nikdy nevydrží příliš dlouho vláčné a mohou během pár dní začít tvrdnout. Jsme si však jistí, že s tímto receptem se po nich jenom zapráší.

| 12 porcí | 15 – 20 minut |

 

 

Cupcake:

  • 1/2 vanilkového lusku
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 60 ml mléka
  • 95 g polohrubé mouky
  • citronová kůra
  • 130 g vanilkové cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 110 g másla
  • špetka soli
  • 3 vajíčka


Krém:

 

Postup:

Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Máslo šleháme, dokud nezměkne. Přidáme náš vanilkový cukr a šleháme, dokud nevznikne pěna. Nezapomeňte průběžně stírat okraje pro rovnoměrné smíchání. Přidáme vejce a 1/2 vydlabaného vanilkového lusku. V jiné misce smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva. Odměříme mléko. Postupně přidáváme polovinu směsi s moukou do těsta, následně mléko a nakonec zbývající polovinu sypkých surovin. Pečeme maximálně 20 minut.

Změklé máslo vmícháme do pěny a přidáme prosátý cukr, šleháme na vysokých otáčkách, dokud vznikne krémová konzistence. Přidáme zbylou 1/2 vanilkového lusku, promícháme a následně přidáme mléko. Mixér nastavíme na maximální otáčky a šleháme. Šlehejte tak dlouho, dokud se cukr dokonale nerozpustí. Krém je velmi sladký, ale to je v případě máslových krémů a cupcakes velkým standard.

 

Přečtěte si také článek:
Možnost osobního odběru
Téměř 6000 výdejních míst
Odesíláme také do zahraničí
100% bezpečné platby