Aby vanilkové lusky zůstaly plné chuti a vůně alespoň jeden rok, nejde o nic složitého, jen to chce o trošku více péče. Existují tři osvědčené metody skladování:
První metoda: Vanilkové lusky vložte do malé uzavíratelné nádoby, která maximálně těsní. Je lepší zvolit menší nádobu, která minimalizuje přístup vzduchu. Doporučujeme však občas nádobu krátce otevřít, aby se vanilka mohla „nadechnout“.
Druhá metoda: Zabalte vanilkové lusky do potravinářské fólie tak, aby byly zcela izolovány od vzduchu. Poté takto zabalené lusky uložte do spíže.
Třetí metoda *NÁŠ TIP*: Využijte vakuovacích fólií, které se nám nejvíce osvědčili, a které pro vás máme v nabídce. Vakuovací fólie máme o rozměrech vhodných pro takřka většinu vakuovaček.
Vakuovací fólie
Naše fólie jsou vhodné nejen pro vanilku, ale pro celou řadu potravin. S využitím těchto fólií tak prodloužíte čerstvost vašich potravin až několikanásobně.
Sortiment našich fólií naleznete ZDE.
Pozor! V žádném případě však lusky neukládejte do lednice ani mrazáku.
Nyní již víte, jak správně zpracovat vanilkový lusk a jak jej uskladnit, abyste si mohli vychutnávat jeho lahodnou chuť a vůni v rámci vašich kulinářských pokusů. Přejeme vám mnoho radosti a úspěchů při vaření s touto lahodnou surovinou!
Přečtěte si také článek: