Volejte: +420 776 633 351

Poštovné zdarma při objednávce nad 1 500 Kč

Naučte se správně zpracovat vanilkový lusk pro maximální chuť a aroma

Setkáváte-li se vanilkovými lusky poprvé, měli byste vědět, jak s ním správně naložit. V tomto článku pro vás máme několik užitečných rad. Správné zpracování vanilkového lusku je klíčem k tomu, aby zůstal dlouho čerstvý a vy mohli plně využít jeho bohatou chuť a vůni.

Rychlé zpracování vanilkového lusku

V případě, že máte v úmyslu ihned použít vanilkový lusk pro přípravu vašich dezertů, smoothies nebo nápojů, je zde jednoduchý postup. Lusk podélně rozkrojte nožem a poté lžičkou nebo hranatým nožem odstraňte drobná semínka z obou stran lusku. Právě tato semínka jsou tajemstvím vanilky, které dodává vašim pokrmům jedinečný nádech.

Přibližně jedno průměrně velké zrno z lusku dokáže zjemnit a obohatit chuť až 0,5 – 1 kg dezertu (např. dortového těsta, vanilkového pudinku či krému) nebo 0,5 – 1 litru nápoje (jako je vaječný koňak či smoothie).

Kreativní využití zbytku vanilkového lusku

Po odstranění semínek se lusku v žádném případě nezbavujte. Máme pro vás několik skvělých tipů, jak slupky lusku kreativně využít:

  • Ponořte slupku do mléka, rostlinného mléka nebo třeba rumu. Vytvoříte tak nezapomenutelnou chuť i vůni.
  • Vytvořte si z těchto slupek vlastní vanilkový extrakt.
  • Dejte slupku do nádoby s cukrem nebo solí na alespoň 2 týdny a vytvořte si tak domácí vanilkový cukr či sůl.
  • Slupky také můžete naložit do krémů, smoothies, těst nebo jiných pokrmů, abyste jim dodali lahodnou vanilkovou vůni.

 

Přečtěte si také článek:

 

Možnost osobního odběru
Téměř 6000 výdejních míst
Odesíláme také do zahraničí
100% bezpečné platby