Volejte: +420 776 633 351

Objednávky nad 1 500 Kč mají u nás poštovné ZDARMA!

Vanilkový receptář

Cupcakes s vanilkovým krémem a dýňovým pyré

Díky voňavé kombinaci vanilky, skořice, zázvoru a muškátového oříšku, získají tyto „halloweenské“ dýňové cupcakes doslova okouzlující chuť. Do těsta se navíc přidává dýňové pyré, což jim dodá neobyčejnou vláčnost. A aby toho nebylo málo, tentokrát si dýňové pyré přidáme také do vanilkového krému. Jdeme na to! | 12 porcí | 60 minut |     […]

croissant

Máslové croissanty s vanilkovým pudinkem

V minulém receptu jsme si ukázali, jak snadné je připravit si domácí vanilkový pudink. Dnes je proto ideální příležitost ukázat si, jak na domácí máslové croissanty s vanilkovým pudinkem. Příprava nám zabere větší množství času, ale výsledek bude stát rozhodně za to, tomu věřte. | 16 porcí | 180 minut + 1 den chlazení a […]

Domácí vanilkový pudink

Zapomeňte na pudinky v prášku, které jsou mnohdy plné chemie. Pojďme si společně připravit domácí vanilkový pudink. Málokdo tuší, že příprava poctivého domácího pudinku vám nezabere o moc víc času než příprava toho práškového. Vyrobit si ho můžete doma, v bio kvalitě a navíc bez lepku. Nemusíte se bát, většina pudinků je bezlepkových a v […]

Vanilkové cupcakes s vanilkovým krémem

Upéct tyto vanilkové cupcakes je opravdu snadné a s receptem si poradí opravdu každý. Vanilkový krém je navíc naprostá dokonalost a pracuje se s ním opravdu skvěle, neboť díky své konzistenci udrží téměř jakoukoli ozdobu. Mějte však na paměti, že cupcakes nikdy nevydrží příliš dlouho vláčné a mohou během pár dní začít tvrdnout. Jsme si […]

Bílé tečky na vanilkovém lusku. Jde o plíseň?

Bílé skvrny na povrchu vanilkového lusku mohou zpočátku vzbuzovat dojem plísně nebo jiného druhu kontaminace. Nic však nemůže být dále od pravdy. Tyto bílé podlouhlé krystalky jsou ve skutečnosti známkou vynikající kvality produktu, který máte před sebou. Jedná se o vanilin – esenciální složku, která je zodpovědná za vůni a chuť vanilkového lusku. Vanilin na […]

Jak správně skladovat vanilkové lusky

Aby vanilkové lusky zůstaly plné chuti a vůně alespoň jeden rok, nejde o nic složitého, jen to chce o trošku více péče. Existují tři osvědčené metody skladování: První metoda: Vanilkové lusky vložte do malé uzavíratelné nádoby, která maximálně těsní. Je lepší zvolit menší nádobu, která minimalizuje přístup vzduchu. Doporučujeme však občas nádobu krátce otevřít, aby […]

Naučte se správně zpracovat vanilkový lusk pro maximální chuť a aroma

Setkáváte-li se vanilkovými lusky poprvé, měli byste vědět, jak s ním správně naložit. V tomto článku pro vás máme několik užitečných rad. Správné zpracování vanilkového lusku je klíčem k tomu, aby zůstal dlouho čerstvý a vy mohli plně využít jeho bohatou chuť a vůni. Rychlé zpracování vanilkového lusku V případě, že máte v úmyslu ihned […]

Možnost osobního odběru
Téměř 6000 výdejních míst
Odesíláme také do zahraničí
100% bezpečné platby