Upéct tyto vanilkové cupcakes je opravdu snadné a s receptem si poradí opravdu každý. Vanilkový krém je navíc naprostá dokonalost a pracuje se s ním opravdu skvěle, neboť díky své konzistenci udrží téměř jakoukoli ozdobu. Mějte však na paměti, že cupcakes nikdy nevydrží příliš dlouho vláčné a mohou během pár dní začít tvrdnout. Jsme si však jistí, že s tímto receptem se po nich jenom zapráší.
| 12 porcí | 15 – 20 minut |
Cupcake:
- 1/2 vanilkového lusku
- 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
- 60 ml mléka
- 95 g polohrubé mouky
- citronová kůra
- 130 g vanilkové cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 110 g másla
- špetka soli
- 3 vajíčka
Krém:
- 115 gramů másla
- 1/2 vanilkového lusku
- 2-3 polévkové lžíce mléka
- 230 g moučkového cukru s 5 % vanilkového cukru
Postup:
Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Máslo šleháme, dokud nezměkne. Přidáme náš vanilkový cukr a šleháme, dokud nevznikne pěna. Nezapomeňte průběžně stírat okraje pro rovnoměrné smíchání. Přidáme vejce a 1/2 vydlabaného vanilkového lusku. V jiné misce smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva. Odměříme mléko. Postupně přidáváme polovinu směsi s moukou do těsta, následně mléko a nakonec zbývající polovinu sypkých surovin. Pečeme maximálně 20 minut.
Změklé máslo vmícháme do pěny a přidáme prosátý cukr, šleháme na vysokých otáčkách, dokud vznikne krémová konzistence. Přidáme zbylou 1/2 vanilkového lusku, promícháme a následně přidáme mléko. Mixér nastavíme na maximální otáčky a šleháme. Šlehejte tak dlouho, dokud se cukr dokonale nerozpustí. Krém je velmi sladký, ale to je v případě máslových krémů a cupcakes velkým standard.