Zapomeňte na pudinky v prášku, které jsou mnohdy plné chemie. Pojďme si společně připravit domácí vanilkový pudink. Málokdo tuší, že příprava poctivého domácího pudinku vám nezabere o moc víc času než příprava toho práškového. Vyrobit si ho můžete doma, v bio kvalitě a navíc bez lepku. Nemusíte se bát, většina pudinků je bezlepkových a v našem případě to na skvělé chuti jenom přidá. Kukuřičný škrob, který při přípravě pudinku použijeme má navíc protizánětlivé účinky a dodává tělu energii.
| 4 porce | 10 – 15 minut |
Pudink:
1 vanilkový lusk
5 žloutků
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce krupicového cukru s 5 % vanilky bourbon
600 ml smetany ke šlehání (30%)
Postup:
Nejprve si odlijte stranou 100 ml smetany, zatímco zbytek smetany nalijte do hrnce s pevným dnem. Přidejte vanilkový cukr s 5 % vanilky Bourbon a důkladně promíchejte.
Následně podélně rozkrojte vanilkový lusk tak, abyste mohli důkladně vyškrábat obsah z obou půlek. Tuto vanilkovou esenci přidejte do smetany v hrnci a nezapomeňte přidat i prázdný lusk. Za občasného míchání pomalu přivedete směs k varu. Jakmile dosáhnete varu, stáhněte hrnec z ohně. Prázdný lusk vyjměte.
V jiné míse vyšlehejte zbývající smetanu spolu se žloutky a kukuřičným škrobem, dokud nezískáte hladkou emulzi. Tuto emulzi následně postupně zašlehejte do horké směsi ve vařícím hrnci. Jakmile máme hotovo, znovu vrátíme hrnec na sporák a za stálého míchání budeme směs zahřívat, dokud nezhoustne.
Hotový pudink přesuňte do mističek a nechte ho vychladnout. Jakmile pudink úplně vychladne, může se podávat. Nejlepší je ozdobit ho čerstvým ovocem podle vašeho výběru a přidat špetku neslazené šlehačky pro dokonalý zážitek. My máme však odjakživa nejraději pudink samotný.